Invitație la Nebrazi

Ne-am propus să vă aducem în vedere câte o asociație care desfășoară activități cu care rezonăm și despre care ne face mare plăcere să auzim. Astăzi ne oprim la Asociația Urbannect și la proiectul lor pe nume „Invitație la Nebrazi”.

Dacă numele de Urbannect vă sună cunoscut, e foarte posibil să știți de ei din programul nostru. Poveștile de gura sobei sunt organizate în parteneriat cu Urbannect și suntem foarte mândri să-i avem în fiecare an alături de noi. Cu siguranță ați mai auzit și de „Orașul Acasă” sau de H33 (spațiul unde asociația își desfășoară activitatea, dar și unde suntem mereu invitați la tot felul de evenimente).

 

 

Totuși… ce e un Nebrad?

E o desfășurare de forțe creative, din dorința de a înlocui brazii naturali de Crăciun cu versiuni mai chic. Nebradul seamănă leit cu pomul de Crăciun, doar că nu are brăduțul acela tăiat din pădure în interior. E la fel de frumos și la fel de strălucitor, făcut de mâinile harnice ale familiei, prietenilor sau ale colegilor voștri și nu numai că ține mândru locul bradului, dar îi și salvează viața. Fiecare Nebrad salvează viața unui brăduț! Și nu numai. Dacă-l cumperi de la Urbannect, din bani tăi vor fi plantați pădure alți și alți brăduți.

Cum?

Păi puteți face un nebrad acasă, cu familia și cu prietenii. Sau la birou, alături de colegi. Din orice! Oricum. Prin orice metode sau tehnici. Prietenii de la Urbannect încurajează Nebrazii făcuți din materiale reciclabile sau din deșeuri. Dar nu neapărat, nu e o regulă. Regula este doar să ne distrăm și să fim creativi. Sau puteți veni la H33 la workshop-uri, unde vă puteți așeza în jurul mesei de bricolaj. Uitați-vă în program, urmăriți pagina de Facebook H33 (sau Urbannect) și înregistrați-vă la unul dinte ateliere. Sau la mai multe. De ce nu?

Când?

Coordonatorii atelierelor de făcut Nebrazi vor propune un program pe care îl veți regăsi pe pagina de Facebook H33 sau Urbannect. Din 20 noiembrie și până pe 9 decembrie sunteți invitați la ateliere. Și, în sfârșit, în 9 decembrie deschidem Marele Târg de Nebrazi de la H33! Da da. Ați auzit bine: curtea Prodvinalco de pe strada Horea nr. 33 se transformă! Acolo veți găsi expoziția celor 33 de nebrazi prezentată într-un decor de poveste. Intră pe fir și Asociația Niște Oameni, care-s și ei buni la făcut minuni.

Programul?

20 noiembrie – 8 decembrie
Ateliere de făcut nebrazi

9 decembrie
Deschiderea marelui eveniment de nebrazi de la H33

9 decembrie – 15 decembrie
Marele Târg de Nebrazi

15 decembrie
Festivitatea de închidere a Târgului de Nebrazi

Urmăriți toată desfășurarea de forțe pe: facebook.com/urbannect.