Câte zile mai sunt până la Crăciun?

”Crăciunul – cea mai așteptată sărbătoare”. Vă sună cunoscut? Moș Crăciun e mereu implorat și megaimplorat să vină mai repede, mai des, și repede și des. În fine, toate, dar absolut toate clișeele despre Crăciun angajează, după cum știm, tema aceasta a așteptării febrile.

Ei bine, dacă e cu așteptat, cu ros de unghii, de jucării de cauciuc, cu uitat la ceas, cu bătut din degete pe timpanul părinților, de ce să nu fie până la capăt? AMR-uri, frate. AMR. „Au mai rămas”. Aia e. Ne uităm, calculăm și ne organizăm.

Pe una din porțile de acces la Târgul de Crăciun Cluj Napoca, începând cu 24 noiembrie și până in 24 decembrie vor curge in sens descrescător, firește, numărul zilelor care ne mai despart de Sărbătoarea Familionului. Cifra aferentă AMR-ului va fi însoțită de câte un text scurt al cărui rol e fie de a semnala ce se petrece la Tîrgu de Crăciun, ce oportunități de distracție există în perimetrul respectiv, fie, pur și simplu, de a mai mângâia cu o vorbă caldă frunțile crețe de frig ale trecătorilor.