Continuăm tradiția începută anul trecut împreună cu Asociația Acasă. În fiecare an, dorim să ajutăm o familie care trăiește în condiții greu de imaginat. Vrem să îi ajutăm să primească sprijin pentru îmbunătățirea condițiilor de trai.

Încă de când aveam primele schițe cu privire la cum ne-ar plăcea să fie Târgul de Crăciun din Cluj, inclusesem pe listă o acțiune de responsabilitate socială. Și pentru că Târgul de Crăciun este despre familion și acel „Acasă” – ca loc de reuniune a familionului – ne-a fost foarte ușor să decidem care ar fi zonele în care ne-ar plăcea să ne implicăm. Ca o continuare firească a dorinței noastre, ne-am adresat asociației nonprofit „Acasă” și am pus la cale un plan de colaborare pe termen lung.” – declară Mihai Oprean, organizatorul Târgului de Crăciun.

Căsuța Acasă, locul din Târg unde oricine poate face o faptă bună

Familionul de Crăciun și echipa asociației Acasă vor strânge împreună fonduri în timpul evenimentului din Piața Unirii într-o căsuță dedicată. Clujenii care vor să îi ajute sunt invitați în Piața Unirii, să cumpere băuturi calde și produse handmade, iar banii rezultați din această activitate vor fi donați către cauza aleasă de organizatori. Tot în cadrul căsuței, puteți afla mai multe despre metodele prin care îi putem ajuta pe cei mai puțin norocoși și cum să vă implicați în misiunea de a ajuta fiecare familie să aibă o locuință decentă.

Donații suplimentare pot fi făcute în contul asociației Acasă, IBAN RO82 BTRL 0130 1205 9825 76XX , deschis la Banca Transilvania Cluj, menționând la destinația sumei “Donație Familion 2018”.

Asociația PRIMA DATĂ ACASĂ este o organizație non-profit fondată la Cluj-Napoca în anul 1999 care, până în 2017, a funcționat sub denumirea Habitat pentru Umanitate Cluj. În cursului anului 2017, voluntarii locali au ales să își continue misiunea cu forțe proprii și cu sprijinul comunității locale, pe baza celor 18 ani de experiență în a ajuta familii muncitoare, cu venituri mici, să ajungă pentru prima dată Acasă.