Căsuța cu Lavandă Lita

de | dec. 12, 2017

Povestea Lavandei Lita a început acum șase ani, când Maria și Cosmin au cumpărat un teren la țară, din dorința de a evada din oraș și de a porni pe un drum cu totul nou. Maria și Cosmin iubesc ambii lavanda, așa că au hotărât să o cultive pe un teren despre care nu știau mai nimic. Lavanda este crescută pe un teren de 22 hectare în afara Clujului, la Lita, de unde a primit și numele micul proiect.

Ca să păstrezi o lavandă cât mai frumos mirositoare, există un mic secret: trebuie culeasă cam la ora 10.00 dimineața, după ce se ridică roua, dar nu după prânz când dă căldura mare și se pierd aromele. Totul trebuie strâns, pus la uscat, cernut, curățat și separat pentru produsele finale. Recolta specială se transformă în buchețele de lavandă, tot ce se scutură se transformă în săculeți de diferite mărimi, uleiuri esențiale, apă de lavandă sau sare de baie.

Săculeții sunt cea mai populară alegere, perfecți pentru parfumarea, înfrumusețarea și protejarea unui raft din dulap. Maria este responsabilă cu alegerea și coaserea materialelor. Mai mult, fiecare imprimeu este gândit să se potrivească cu lumea plantelor.