Főoldal

Eldöntöttük, hogy minden évben segítünk egy nehéz körülmények között élő családon. Pénzgyűjtési akciónkkal életkörülményeik javításához, lakásuk tatarozási költségeihez szeretnénk hozzájárulni.

“Már az első kolozsvári Karácsonyi Vásár körvonalazódása óta eldöntöttük, hogy a rendezvény keretében egy szociálisan elkötelezett akció is helyet kap. Idén a Pereputtyra, vagyis a Nagycsaládra összepontosítunk, és arra az élettérre, amelyet otthonnak nevezünk, ahol a kiterjedt család összegyűl. Így nagyon könnyű volt eldönteni, hogy milyen téren szeretnénk beavatkozni. Ezért felvettük a kapcsolatot a Habitat for Humanity kolozsvári fiókszervezetével. Amikor megtudtuk, hogy idén a nevüket Acasă (Otthon) Egyesületre változtatták, egyértelművé vált számunkra az, hogy jó helyen kopogtatunk” – nyilatkozot Alexandra Crăciun, a Karácsonyi Vásár képviselője.

Minden elköltött összegből 1 lejt a Lőrincz család kap meg.

A Karácsonyi Pereputty az Otthon Egyesülettel karöltve adománygyűjtést szervez a Lőrincz család számára. A 12 tagból álló 4 generációnyi nagycsalád egy 20 négyzetméteres szobában él. Az egész család havi bevétele a nagymama nyugdíjára és az anyuka fizetésére korlátozódik, aki egy önkormányzati vállalatnál dolgozik. A család nagykorú tagjainak erőfeszítései ellenére sem sikerül önerőből javítani életkörülményeiken. A problémáikat csak tetézi, hogy a tél veszélyezteti az igencsak megroggyant, az összeomlás szélén álló lakásukat, így a család egysége is veszélyben forog.

A segíteni vágyó kolozsváriakat szeretettel várjuk a város főterére: minden elköltött összegből 1 lej garantáltan a család támogatását szolgáló összeget fogja gyarapítani. Ezen kívül az Acasă Egyesület vállalta, hogy egy mintaházat épít a vásár területére, hogy mindenkinek jelezze: létezik mód arra, hogy segítsünk a kevésbé szerencséseknek. Az összegyűjtött összeg révén sürgős megoldást keresünk a tél veszélyeinek kitett Lőrincz család elsődleges problémáira, végleges megoldást utólag talál számukra az egyesület.

Több információ a Lőrincz családról (fényképek, videó) meg a kampányról a www.familiondecraciun.ro/acasa  oldalon található. További adományok az Acasă Egyesület bankszámlájára lehet utalni: IBAN RO82 BTRL 0130 1205 9825 76XX, Transilvania Bank. A tranzakció részleteihez kérjük feltüntetni a “donație Familion 2017” szöveget.

A Prima Dată Acasă Egyesület egy civil szervezet, amelyet 1999-ben alapítottak Kolozsváron, és amely 2017-ig a Habitat pentru Umanitate Cluj néven működött. 2017 folyamán a helyi önkéntesek úgy döntöttek, hogy saját erőből, a helyi közösség segítségével és az elmúlt 18 év tapasztalatával maguk mögött segítséget nyújtanak a dolgozó, de alacsony jövedelemmel rendelkező családoknak, hogy életükben először otthonra leljenek.

Elérhetöség

Egyetértek a felhasználási feltételekkel